Menu Sluiten

Dag tegen armoede

Armoede bestaat ook bij ons.

Op 17 oktober, de internationale dag tegen armoede, zullen we ongetwijfeld weer met veel mediageweld een stortvloed aan initiatieven over ons heen krijgen die ons warm moeten maken om de armoede-industrie te sponsoren.

Wees ook niet verbaasd als hier of daar een simpele ziel de aanslag van gisteren in Brussel aangrijpt om een verband te suggereren tussen armoede en terreur, want de echte onderliggende ideologie moet natuurlijk zorgvuldig buiten schot gehouden worden.

Wij van Huizen van Vlaamse Solidariteit grijpen die dag echter aan om aandacht te vragen voor degenen die niet exotisch of hip genoeg zijn voor de Grote Liefdadigheid: de gewone Vlamingen die door omstandigheden of tegenslag in armoede verzeilen, onze eigen mensen die de eindjes steeds moelijker aan elkaar kunnen knopen en die vaak door het systeem in de steek gelaten of soms nog dieper in de ellende geduwd worden.

Wij steunen die mensen, met onbetaalde vrijwilligers, met bescheiden middelen maar ook met hart en ziel, want het zijn onze mensen en ze hebben onze hulp hard nodig.

We drukken meteen ook onze waardering en dank uit voor de Vlamingen met een hart voor eigen volk, bij wie we onze beperkte middelen bijeensprokkelen en -bedelen. Vlamingen die zelf misschien goed moeten rekenen om alles rond te krijgen, om alle kosten te kunnen betalen en om hun kinderen te kunnen laten studeren, maar bij wie er toch een bijdrage af kan voor eigen mensen in nood.

Laat solidariteit onder Vlamingen geen ijdel woord zijn !
Maak er samen met ons ook dit jaar een succes van.

Huizen van Vlaamse Solidariteit
BE56 9792 3976 3288 BIC : ARSPBE22